Nu är mottot rågat

är rubriken på ett inlägg på Vardagsprat. Skribenten kallar sig Tajga och är en tjej som har varit medlem sedan 2005-01-05, men mest deltagit som en s.k. ”U-båt”, alltså ”en som läser på debatter utan att själv skriva något själv”.

Tajgas mått är nu rågat, och hon ger 8 exempel på hur vissa personer bär sig åt:

 1. Ja nu är det ju inte riktigt så, utan så här.
 2. Det du säger är fel.
 3. Så här borde du göra istället för som du gör nu.
 4. Det är barnsligt att skriva så.
 5. Du borde läsa på bättre.
 6. Du stavar så illa.
 7. Du förstår inte för att du är så dum.
 8. Med mera dravel.

Det lustiga är att hon själv bryter mot alla åtta redan i sitt come-back-inlägg. Jag har markerat självmotsägelserna med en referenssiffra i hennes text, för att visa var:

Nu är mottot rågat

så sa alltid min favoritskribent Puck. Jag saknar hennes salvelsefulla utgjutningar 7) om saker och ting. Naturligtvis så heter det att ´måttet är rågat` men håll med om att det blev roligare i hennes version.
Mitt är rågat nu, därför bryter jag min mångåriga tystnad.

Vissa personer ute på debatterna uttalar sina dumheter 2) 7) med en sådan självklar säkerhet och behandlar andra som om de var okunniga småbarn som behövde undervisas 3). Jag tror att många känner olust när de stöter på sådana personer när de 8), om de ifrågasätts börjar med sina förklaringar och analyser 1) 4).

Alla ambitioner att klämma åt dessa personer  rinner av den stackarn som försöker och den vill bara komma ifrån det hela utan att få en massa pekpinnar och tillrättavisanden uppstoppade i fejan 1) 3). Det tar för mycket energi 8). Man tappar all lust att ifrågasätta ett resonemang när man stöter på sådana här dryga personer 7). Kanske inte för rädsla att bli nedtryckt, men för att man inom sig vet att den där personen ändå inte är villig att lyssna på mer än sina egna ”ofelbara” åsikter 7). De håller helt enkelt monologer 4) 5).

Haha!

Till alla misstänksamma själar som tror att Tajga är en av de gamla vanliga skribenterna som valt att ta fram ett gammalt nick ut gömmorna, säger jag bara: Fy skäms!

Här är förresten en bild på en U-båt som just kommit upp ur undervattensläge för att ladda batterierna.

3 thoughts on “Nu är mottot rågat

 1. Det ska bli spännande att se om Tajga gjorde en engångsvisit eller om hon kommer att bli en trogen skribent. Annars är ju U-båtar inte synliga när de opererar i främmande farvatten, det vet vi svenskar som fick besök av en U-båt i Göteborgstrakten ganska nyligen.

  Till svenska Marinen skulle man vilja ge rådet att genast sätta in sjunkbomber och tvinga upp det där dolska fanskapet till ytan. Det gjorde man ju i Hårsfjärden efter att den ryska U137 i fyllan och villan gick på en grynna vid inloppet till Gåsefjärden utanför Karlskrona 1981.

  Tajga låter lite ryskt men inte tror jag att hon är en KGB-agent för det. Icke sade Nicke…

 2. Tajga visade sig vara en fuskare, såklart. Och kan man stjäla en annan skribents text och utge sig för att vara dess upphovsman, då saknar man all trovärdighet. Så visst är det en gammal Vardagspratare som fegt gömmer sig bakom ett gammalt sparat nick.

  Uöärk!

  Mugabe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s