Jag – klängrankan

Igår läste jag en rolig beskrivning av mig själv. Jag uppfattas som en klängranka nämligen, eftersom jag en gång skrivit bönfallande till min älskade av en orsak som jag inte tänker gå in på här. Det jag skrev stod inte kvar länge på vår blogg, men lyckades tydligen ändå fångas upp av ivriga läsare som verkar ha kopierat det eller lagt det på minnet ”för framtida behov”. Utan att gå djupare in på hur patetiskt DET är, skulle jag vilja beskriva min inställning till ärlighet i en relation.

Jag vill gå in i en kärleksrelation utan förbehåll, utan livlina. Jag vill vara fullkomligt ärlig med vad jag känner och alltid vara villig att beskriva vad som händer med mig. Det är då en relation blir ärlig. I vissa relationer spelas spel och man vet då tillslut inte vad som händer med den andra. Man surar, låter bli att svara i telefonen, säger att allt är bra fast med en sur ton, man håller på så för att inte vara vädjande, bönfallande, tappa ansiktet och verka behövande. Man vill inte framstå som en klängranka.

Men jag bryr mig inte om ifall jag framstår som en klängranka. Jag går i själva verket in för det kan man säga. I allafall i den bemärkelsen att jag berättar när jag håller på att bli tokig av osäkerhet och så vidare. Jag tror inte att det gagnar någon av parterna att spela det där spelet där man är så rädd för att tappa ansiktet: ”jag tänker inte säga nåt förrän han ringer och gör ditten eller datten”.

Det betraktas kanske lite som en traditionellt kvinnlig egenskap, detta att spela svårfångad, men just den kvinnliga egenskapen tar jag och skiter i. Jag tänker att jag har nog med kvinnlighet utan att hålla på med sånt. Jag tror dessutom att Public uppskattar att slippa de där spelen – jag vet att han gör det.

Så nej, jag tror inte att han kommer att tröttna på mig för att jag är en klängranka. Jag tror att han kommer att älska mig för det.

/Amo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s