Jugholt, Åsa-Nisse och Jultomten

Vad ska man säga om Jugholt?

I SVT:s ”Agenda” valde förre finansministern Thomas Östros att glida undan frågan, ifall han hade förtroende för Jugholt. Dagen efter kom nästa smäll för Jugholt. I valet 2010 kampanjade författaren Liza Marklund med sossarna, bland annat med Mona Sahlin och Thomas Bodström. Såhär sade hon i Sveriges Radios ”Studio ett” i går:

– Jag kommer inte att rösta på Juholt. Jag förstår inte vad han säger. Jag känner mig helt vilsen. Man kan inte ha en statsminister som marknadsför sig som Åsa-Nisse.

Även förra S-ledaren Mona Sahlin tvekar om Jugholts framtid. I musiktidningen Novell vill Sahlin inte svara på frågan om hon tror att Jugholt sitter kvar till valet 2014. Många har dragit paralleller med Jugholts hyresersättning och Sahlin-affären på 90-talet. Sahlin fick lämna politiken medan Jugholt sitter kvar. Så här svarade Sahlin:

– Den frågan passar jag. Jag hoppas att partiet tar sig igenom det här, tre år är en livstid i politiken. Sedan får vi se om det dyker upp fler saker. Man har ju mindre och mindre fallhöjd för varje affär. Det finns skillnader mellan mitt och Håkans fall. Han är partiledare och det krävs mer för att fälla en partiledare.  Om du sätter ordet slarver på en kvinna så är det mycket värre än om du sätter ordet slarver på en gamängpolitiker.

Centerpartisten Mikael Andersson i Tingsryds kommun skriver i sin blogg att fler tror på jultomten än på Jugholt. Då kan Mikael Anderson inte ha sett bilden nedan, för där är han ju, tomten Vapiano Jugholt. Annars var väl Åsa-Nisse smålänning, och den gamle hedersmannen tror åtminstone jag fortfarande på…

Det börjar bli vanligt att man liknar Jugholt vid olika företeelser: Marve Flexnes, Radioaktiva bomber, Åsa-Nisse och Jultomten. Eller varför inte kort och gott Clown?

Hahahaha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s