När är en man attraktiv?

Jag ser att många söker på ”När en kvinna är attraktiv”. Public har skrivit ett inlägg om det och många läser det inlägget. Men när är en man attraktiv?

Jag blundar nu och funderar på vad det är som gör att Public är så oemotståndlig. Han är det, för mig är det bara ett faktum, men exakt vad är det som gör det?

Jag ser honom framför mig nu, glad, självsäker, så jäkla snygg. Ögon som penetrerar mig (bruna och galet vackra), händer som håller mig hårt och girigt. En tankfullhet ibland, sårbar och känslig. Och så detta att han ständigt överraskar mig. Han överraskar mig med sin fördomsfrihet vilket är så fantastiskt befriande. Jag lär mig av honom, och när jag ser tillbaka på inlägg jag skrev för ett år sedan så inser jag hur jag har förändrats. Jag har flyttat på mig och har en annan utsikt nu, ser saker från en annan vinkel, ur ett annat perspektiv. Är det inte underbart med människor som kan ge en det?

En attraktiv man älskar sig själv och kan därför ärligt älska andra. Det finns inget fåfängt i det, bara en självklarhet och en orubblig tro på sig själv. Inte så att han inte kan erkänna fel, utan en tro på att han är bra med de felen. En attraktiv man älskar passionerat och är mycket, vill mycket. Han bullrar och tar plats men ger allt av sig själv. Han är inte rädd att öppna sig eller släppa på garden. Det finns inte ett uns snålhet eller gnetighet i en attraktiv man, och ingen avundsjuka. Han gör vad han vill, lever som han lär, är ärlig och sann och tar vad han vill ha. Han skaffar sig det liv han vill ha och gnäller inte. Det är manligt, förlåt, men det är det.

En attraktiv man får en kvinna att njuta, och att känna sig kvinnlig och älskad. Jag har aldrig känt mig så kvinnlig eller så älskad som nu. Jag har aldrig njutit som nu, både mentalt och fysiskt.

Att älska är viktigt när man älskar. Jag älskar.

/Amo

2 thoughts on “När är en man attraktiv?

 1. Det där inlägget jag skrev, ”När är en kvinna attraktiv?”, byggde på två matematiska relationer – dels förhållandet mellan kvinnans midja och höfter, och dels det Gyllene snittet. Men attraktion är så mycket mer än det yttre och ytliga. Jag föll ju för dig innan jag ens sett dig, ja, blev faktiskt förälskad i dig pga dina inre sidor. Du vet vilka – din bildning, begåvning, din humor, ditt sätt att se på människor och livet, din kärleksfullhet.

  När jag sedan äntligen fick se dig, först på ett foto och sedan i verkligheten, då blev jag lika galen i ditt utseende som jag redan var i ditt inre. Ditt ansikte, dina ögon och ditt leende, dina kurvor och linjer, ditt sätt att röra dig, att gå och stå – att älska och att vara (bara att plötsligt blir varse en lock i ditt hår, en kurvlinje skapad av din kropp, eller djupet i dina ögon, öppnar fördämningar inom mig, det vet du så väl) . Det blev en märklig känsla, förvirrande, för jag kände mig nästan otrogen mot min första förälskelse, alltså den mot din personlighet, när jag föll så pladask för dina yttre företräden. Nu har alla dina sidor smält samman till en enda person – till dig, min älskling, och jag älskar dig mer för varje dag.

  Du är så attraktiv, tilldragande. Du drar mig till dig som en magnet och jag vare sig vill eller kan komma ur ditt kraftfält. Jag vill ha dig, vara med dig och göra dig lycklig, och njuta av min egen lycka – miraklet att du älskar mig.

  Jag är en lycklig människa och man. Jag har få anledningar att klaga, nästan ingen. Jag älskar livet, skönheten och kärleken. För att de ska kunna blomma ut krävs frihet och ärlighet, som ju är en förutsättning för allt värdigt liv. Och det som står på andra sidan, alltså det som motverkar dessa tre, eller rättare sagt fem, entiteter, det avskyr och bekämpar jag.

  Kanske är det min hemlighet (sokratiskt), alltså att jag vet vad jag älskar och vad jag står för? Kanske syns och märks det i mina ord och handlingar? Kanske är det detta som gör mig mer attraktiv för dig, än de män som saknar preferenser överhuvudtaget, och mina i synnerhet? Eller är hemligheten kanske att vi finner varandra attraktiva för att vi funnit vår tvillingsjäl? Är det naturligt att falla för den som har samma värderingar och samma inställning till livet, som gör att man har hittat hem, känslomässigt? Och ser ut precis som om hon vore en himmelsk uppenbarelse?

  • I början var det besynnerligt svårt att foga samman den inre bilden av dig med den yttre, precis som du beskriver om känslan av att vara otrogen mot den första bilden du hade av mig.

   Numera när jag skriver här till dig, och på meebo och på mail och då vi talas vid i telefonen – då är du en och samma person. Jag vet precis hur du ser ut när du säger vissa saker, när du skämtar med mig och när du roas av mina skämt – eller dina egna! Ibland blir jag euforisk av blotta vetskapen av hur du förmodligen känner dig när jag säger något. Jag känner så tydligt hur du mår, ser det på några få stavelser på skärmen. Det är otroligt hur mycket man kan läsa ut av en punkt, eller av ett enda uteblivet ord.

   Ja, din attraktivitet för mig beror nog mycket på att du vet vad du älskar och står för och på att det märks i dina ord och handlingar – att du har dina preferenser klart för dig. Men även just det att jag kan förundras över det jag läser på skärmen ibland eftersom det skulle ha kunnat skrivas av mig själv. Då är det svårt att inte älska den som skriver de orden. När jag sedan ser dig – då viker sig mina knän älskling. Du är en man. Min man, och jag vill bara ha dig och ge mig och, som du skrev igår – kapitulera.

   Du är min motpol och tvillingsjäl samtidigt. Hur är det möjligt? Det är på olika plan, men ibland samma. Du är jorden jag står på men samtidigt luften jag andas. Du är stabiliteten och tryggheten men samtidigt utmaningen och lekfullheten. Jag kan inte älska mer än så här. Om jag gjorde det så skulle jag explodera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s