Ett år

Jag minns så väl hur jag kände, den där gången för ett år sedan då jag skrev inlägget Och nu. Jag ville göra en krok att hänga upp en diskussion (med dig) på och hittade inget bättre än den här fåniga hästen. Vilken tur att du tog den kroken älskling. Jag har lagt in hela vår konversation, som sträcker sig över tre dagar, i en egen meny som heter Jubileum.

Retarded Running Horse

Jag älskar att se hur vi flörtade och kände på varandra. Jag minns att jag la ner mycket tid och energi på mina svar till dig. Jag minns hur ivrigt jag längtade efter dina svar till mig, och hur lycklig jag blev när jag läste dem. Det var som att öppna en present och upptäcka att det faktiskt var någonting helt fantastiskt – bättre än man någonsin kunnat önska sig. Jag minns att jag läste med ett stor flin i ansiktet, läste om och om igen och bara njöt. Kunde det vara sant? Ditt sista inlägg, Kritik och Självkritik gjorde mig fullständigt övertygad om att jag i dig funnit en förunderlig skatt.

Jag minns att jag läste det flera gånger och inte kunde sluta le. Jag sa till mig själv: ”Sluta nu. Det är nu du kan stoppa det här. Låter du det gå ett enda steg till så är det kört.

Jag svarade:

Och så var det för alltid försent att backa. Från och med den stunden släppte jag alla förtöjningar och lät dig fylla mig som en varmluftballong som bara vill lyfta och flyga iväg. Jag lät mig hänföras och falla fullkomligt fritt, helt utan kontroll – herregud vi hade ju inte ens sett varandra än!

Igår skrev du ”Upp flyga orden, tanken stilla står. Ord utan tanke aldrig himlen når”; ett citat från Hamlet. Vet du att du är en skatt? Du är min hemliga skatt. Jag vill flyga som våra ord (för de gör det), upp med dig; så som jag gör när vi träffas. Upp mot himlen flyger vi då.

Efter tråden om hästen kom fler trådar som det nästan bara var du och jag som skrev i. Det var så underbart, och som vi skrev via Alias! Vi sparade våra pm i en wordfil, eftersom Alias krävde att vi rensade inkorgen så ofta. Älskling, det dokumentet är långt över tusen sidor. Det börjar med ett pm från den 22 oktober 2010. Sedan följde pm på pm och för mig är de oförglömliga. (pm:en är något redigerade för att inte bli alltför avslöjande)

Från: public.service
Till: mom
Skickat: 2010-10-24 13:04
Rubrik: Kära mom!
Jag är stum av beundran! Jag knäfaller framför dig, sätter din fot på min nacke och erkänner att du är min överman. Kära mom, jag ger mig, och är stolt och överlycklig över att dväljas i din skugga. Jag tror faktiskt jag är lite förälskad i dig. I alla fall i din rappa tunga, som jag inte tvekat att kyssa om du bett mig. Mwaaaa!

 Från: mom
Till: public.service
Skickat: 2010-10-24 13:17
Rubrik: RE: Kära mom!
Ha! Du vill bara uppmuntra en catfight! Det behövs nog inte, det blir det ändå 😉

 Från: mom
Till: public.service
Skickat: 2010-10-25 12:07
Rubrik: RE: RE: RE:
Tänk om jag är full med bölder och stor som ett hus. Tänk om jag har stödstrumpor och måste gå sidledes genom dörrar?
Det spelar ingen roll eller hur? Det är skönt att få prata med någon som man tycker om bara för personens tankars skull.

 public.service
mom
2010-10-25 kl 12:33
Nej jag vet inte om du har böldpest, haha, eller om du är stor som ett hus. Är du, haha? Men eftersom jag troligen aldrig kommer att få ge dig en godnattpuss, så who cares? I mina tankar är du vacker och åtråvärd. Det räcker väl eller hur? Puss på dig.

Så var det i början, det var en sådan fantastisk upplevelse att prata med någon som med språket allena kunde få mig att känna mig så förälskad.

Sedan skickade vi bilder och då blev det ju allvar, eller hur älskling?. Slutligen träffades vi äntligen den 28 januari. Älskling, när jag åkte ifrån dig efter den natten visste jag att du skulle förändra mitt liv. En sak är att älska någons själ, någons intelligens, humor och värme så som jag gjorde innan vi träffats – en annan är att inse att man inte kan leva utan att ha den personen invid sig, alltid. Hur många gånger har vi träffats nu? Jag har tappat räkningen. Vi pratar så mycket vi kan i två veckor och sedan måste vi ses. Då pratar vi inte så mycket… har du märkt det?

Jag åtrår dig våldsamt. Den kärlek jag har till dig är djupt innerlig och jag känner den med hjärnan. Men den är även rödglödgat passionerad och fysisk.

Jag är alltid medveten att du är nära, din närvaro lämnar mig aldrig. I dig har jag ett mått på varje man, på alla; i din kärlek ett mått på allt som ska komma. Inte på så sätt att resten av världen känns märklig för mig, tvärtom, din kärlek gör den tydlig; Jag ser klart hur människor är, vad de planerar, önskar sig och njuter av; Jag unnar dem det de har, men att jämföra med vad jag har är en hemlig njutning för mig eftersom det jag har är en ojämförlig skatt. Du.

6 thoughts on “Ett år

 1. Att möta sitt livs kärlek på nätet föreföll mig omöjligt och som en utopi, i alla fall för drygt ett år sedan. Egentligen hade jag lagt av alla sådana romantiska önskedrömmar, och trodde Kärleken var över för min del. Jag försökte inte ens, jag menar med nätdejting, utan skrev mina tramstrådar och kiviga inlägg på Passagen, mest för att jäklas med de stackarna som höll till på denna märkliga community.

  Men det finns fördelar med att debattera på ett sådant ställe. Man kan på avstånd lära känna en människa ganska väl, och ser ganska snabbt vilka åsikter folk har, hur intelligenta och intellektuella de är, om de har humor och vilken smak som gäller i musik, kläder och mat. Man får reda på massor.

  Så en dag kom du, och då kallade du dig mom. Snart förstod man att du var annorlunda – begåvad, beläst, förfinad och humoristisk. Du stack ut. Slagfärdig, noga med ord, välformulerad, allmänbildad, stark värdegrund – samtidigt aldrig rädd att skriva ett nästan barnsligt inlägg som till exempel det om den tvåbenta hästen – ”Och nu!”. Vem kunde tro att ett sådant inlägg kunde leda till diskussioner om Freud och överjaget och så vidare? Så kul det var.

  Jag visste ganska väl vem du var när jag föll för dig, och lärde känna dig ännu mer i de hundratals och tusentals pm som vi skrev till varandra. Så märkligt – att falla för någon man aldrig sett, inte ens på ett foto. För det gjorde jag. Jag var förälskad i din personlighet och din insida innan jag ens visste hur du såg ut. När jag slutligen bad dig om ett foto sade du nej, och tyckte inte utseendet var det viktiga i vår relation. Och jag höll med.

  Men kort därefter, skickade du ändå ett kort och jag tappade andan. Min älskling, det ögonblicket kommer jag aldrig att glömma. Du är en skönhet. Jag älskar ditt ansikte, dina ögon och din mun och ditt leende, men även din kropp, sannerligen, för du är perfekt, hela du. Du vet så väl att jag känner så, och att du tar andan av mig än i dag, varje gång jag ser dig.

  Älskling, jag är din. Jag älskar dig.

    • Ja, jag menade Public och chockad kanske var lite starkt ordval. Förvånad är väl var jag blev över det han skrev om dig ovan. Det är fint att han ser hela dig och inte bara det yttre!

     Godnatt.

     • Ja det är fint, och han är fin. Om man läser det han skriver här och på Passagen så syns det ganska tydligt tycker jag. Jag såg det i allafall redan för ett år sedan.

   • Kära Påresa!
    Tack för dina ord. Ja, jag är känslig och ödmjuk, kanske mer än du kan ana. Känner jag vrede, då är det oftast för att någon, oftast en auktoritär person, trampar på eller vill utnyttja en annan människa. Då ryter jag till. Sanningen är att jag avskyr auktoritära personer, men älskar auktoritativa personer! Kanske har du blandat samman de båda begreppen? Är det så? Hoppas det…

    Auktoritär är väsensskilt från auktoritativ! Auktoritär innebär att du fattar beslut på egen hand, att du kräver lydnad och medhåll av människor i din närhet, och att du inte accepterar synpunkter och invändningar från dem. Den som är auktoritär tappar snart folks förtroende och urholkar deras engagemang och lojalitet.
    Synonymer till auktoritär: maktfullkomlig, egenmäktig, diktatorisk, odemokratisk, enväldig, befallande, myndig.

    Auktoritativ betyder att du vet vad du vill, att du tar beslut på goda grunder och är öppen och tydlig i dina åsikter och beslut. Du är vederhäftig och kunnig inom den fråga du uttalar dig om; du gillar att leda, utveckla och hålla ihop människor. Du vet vilken roll du har som ledare och använder den när det behövs.
    Synonymer till auktoritativ: med auktoritet, sakkunnig, kompetent, vederhäftig; respektingivande, myndig, kraftfull.

    Jag har så svårt att se hur en auktoritär man ska kunna känna verklig kärlek. Och du… finns det auktoritära feminister?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s