Amo-pusslet

Jag har förstått att många följer våra inlägg och läser dem noggrant. Det tycker jag är roligt och det är ännu roligare när ni kommenterar. Några verkar ha undrat hur vi kunde skriva inlägg samtidigt som vi hade vår träff i fredags, och tolkar det som att vi bara låtsas att träffas. Nu var det så att en av oss blev förkyld med feber och frossa på torsdagen, så förkyld att det kändes fel att träffas på fredagen. Vi sköt därför vår träff till tisdag, men underlät att informera er alla om detta eftersom vi inte trodde att det fanns ett så stort intresse för denna detalj.

Nu vet ni hur det ligger till, och behöver inte spekulera mer kring det. Det kan faktiskt hända att jag skriver ett inlägg fast vi träffas, eftersom jag ofta surfar från min telefon.

Jag funderar faktiskt ibland på hur många av de gamla Passagenmänniskorna som fortfarande går in här och läser. Kanske en liten hängiven skara, några positiva och några negativa. Ni som är kritiska till allt som görs på bloggen i allmänhet och till mig och Public i synnerhet, varför kommer ni hit? Varför läsa denna, i ert tycke, fullkomligt värdelösa blogg (”Sammitask” som Emils pappa sa)?

Jag vet att både jag och Public har retat upp människor under vår tid på Passagen. Vi gillar oss själva alldeles för mycket och säger det alldeles för ofta och för tydligt. Vi är bra, så är det ju bara. Vi är båda väldigt älskade av människor runt om oss i verkliga livet, och de som möter oss tycker för det allra mesta väldigt bra om oss. Vi är positiva och väldigt öppna, tycker om att ha roligt och njuta av allt som livet erbjuder. Vi tycker om kunskap och är alltid vetgiriga. Vi har båda en glupande aptit på livet.

På nätet verkar detta slå an en sträng av oljud inuti vissa människor. Det skorrar falskt tror jag. Låter som skryt och skrävel, ljug och påhitt. Sådär löjligt förälskad är väl ingen, ingen håller på sådär och löjlar sig offentligt! Jo, det händer. Mig hände det någon gång mitten av oktober förra året, alltså att jag tappade alla koncept. Jag satt vid datorn och bara log och log och kunde inte sluta. Som en fåne.

Jag har inte slutat le än. Många är ni som är övertygade om att jag verkligen är en fåne också. Många var ni som beskrev mig som en gammal frigid nucka. Många är ni som då tyckte att jag framstod som en skolfröken med besserwisserkomplex, och jag lät er hållas. Det går liksom inte att börja bestrida sånt med hedern i behåll.

Kan det vara så att en människa har flera sidor?

Jag är fortfarande samma männska som då. Fortfarande älskar jag språket, fortfarande avskyr jag vissa företeelser i samhället som t.ex. Idol och tatueringar, vuxna som inte vill vara vuxna och barn som tvingas att vara det. Skolan som är på glid och en allmän antiintellektuallism som sprider sig som en löpeld. Men jag är numera förälskad. Det är enda skillnaden även om den vänt upp och ner på mig. Jag älskar denne man av hela mitt hjärta. Hela honom älskar jag, hans känslojag och tankejag och fysiska jag. Han är mustig. Mustig i sitt intellekt och mustig i sina känslor.

Kanske är det inte så konstigt att det är svårt att tro på att vi är ärliga i varje ord vi skriver. Det är nästan för bra för att vara sant. Hur kan jag, som var så torr och fnöskig och gammalmodig, plötsligt bli full av kärlek och kåthet? Svaret är att ni varken kände till vem jag var före eller efter mitt möte med Public. Ni såg bara det jag skrev på Vardagsprat, ni såg inte mig. Jag har läst så många beskrivningar av mig, ”psykologiska analyser”, nidbilder, skämt och alla andra möjliga försök till att få fatt på min person. Jag förundras ibland, men för det mesta inte. Faktiskt.

När jag började skriva förra året, var det för att jag hade en massa som jag ville få ur mig, ärligheter som ville ut. Jag tyckte att det var skönt att kunna skriva precis det jag tycker, utan omskrivningar. Utan att behöva vara finkänslig. Det blev ju som det blev, kan man säga och är väl kanske en förklaring till att det är så spännande att lägga mitt pussel. För det är ju det som görs, det är helt tydligt. Amo-pusslet.

17 thoughts on “Amo-pusslet

  • Haha älskling! Nu har vi visst varit sådär löjliga igen… Skämmigt?

   Nä.

   Det är vår blogg och vi är löjliga om vi vill vara det!

   Precis som i riktiga livet är vi nog rätt obekymrade om hur vi framstår. Vissa gillar just det med oss. De flesta faktiskt, och vi själva allra mest.

   • Jag älskar att du är som du är. Precis så! Jag vill inte ändra någonting, vare sig dra ifrån eller lägga till. Du är allvarlig när det är riktigt att vara allvarlig om allvarliga saker, men kan vara nästan lika barnslig som jag, när du känner för det. Jag vet att människor älskar dig, men mest av alla älskar jag dig. Jag älskar att älska dig, min vackra, ljuvliga unge!

  • Social kompetens förutsätter ärlighet. Man ska helt enkelt kunna se varandra i ögonen när man talar med varandra, för att ett förtroende ska kunna byggas upp. Människor som spelar roller, gömmer sig bakom masker, falska namn eller anonymitet, har ingen social kompetens överhuvudtaget. De är asociala existenser utan relevans. Vem bryr sig om dem? Nästa gång har de en annan uppfattning.

   På internet kallas de troll, och sådana är det meningslöst att diskutera med. De vill bara kasta upp sin spya, och sedan stå bakom hörnet och gotta sig åt den misstämning de skapat. De tillhör nätpatrasket, och dem raderar vi eller spärrar här på denna blogg. Håll dig till Vardagsprat eller Flashback, det är där du hör hemma. Nästa gång du dyker upp då spärrar jag dig. OK?

   Eller lär känna dig själv. Se dig så som andra ser dig, och vem vet…. kanske du tillfrisknar. Jag hoppas det. Testa dig här. OBS! Personlig användning är gratis, men kommersiell eller professionell användning kostar 150 kr per gång och förutsätter ett licensavtal med Jobbsafari.

   • Jag har gjort Myers-Briggs förut såklart, och kom även då fram till att jag är en ENFP-typ. Inte särskilt förvånande egentligen.

    Mitt resultat:
    Din persontyp: ENFP

    ”Fokus på att undersöka alla möjligheter”
    ENFP-typer är ofta kreativa, dynamiska och inspirerande personer som tycker om att hjälpa andra människor med att ta fram deras potential och resurser. Deras talang ligger i att kunna upptäcka den djupare meningen, finna sanningen och motivera andra. För dem finns det en mening och betydelse i varje handling som sker omkring dem, något som andra kan tycka vara besynnerligt och oförståeligt.

    För ENFP-typer är det därför viktigt att organisationen eller företaget är obyråkratiskt så att det finns möjlighet till snabb handling. Ofta hittar man ENFP-personer i jobb där de kan använda sin talang till att undersöka alla möjligheter och motivera andra. Därför hittar man dem ofta i befattningar där de kan arbeta med människor och vara med att främja deras personliga utveckling och tillväxt, så att dessa människor hittar sina resurser och potential. Oftast hittas de inom:

    •undervisning Se jobbannonser
    •försäljning Se jobbannonser
    •psykologi Se jobbannonser
    •journalistik Se jobbannonser
    •skribentverksamhet Se jobbannonser
    •socialforskning Se jobbannonser
    •konst Se jobbannonser
    •underhållningsbranschen Se jobbannonser
    •musik Se jobbannonser
    •PR Se jobbannonser

     • ULÄM minsann… om jag ska ge mig på en helt okvalificerad gissning så tror jag att du blir en MKMG (Mustig, Kyssig, Manlig, Goding).

      Jag drömde förresten om dig inatt. Det var en dröm i vilken jag först kände mig oemotståndlig och sedan otillräcklig. Ska jag berätta?

      • Vänta tills imorgon med att berätta, haha. Du… jag gjorde också testet och min persontyp var ENTP, ”Fokus på innovation och att övervinna hinder”.

       Persontyp public

       ”ENTP-typer är ofta entusiastiska, utåtriktade och idérika personer, som är intresserade av många olika ämnen och tycker om att diskutera. Deras talang ligger ofta i att utveckla och bygga upp grundidéer för nyskapande projekt som de sätter igång. De är ofta mycket självständiga personer som kan hitta nya sätt att använda teorier på, så att de kan effektivisera existerande processer i organisationen eller produktionen. De ser inte problem, bara möjligheter för utveckling.”

       Tycker du det stämmer på mig? Själv har jag inte tänkt i dessa banor förut, bara tyckt jag var toppen, alltså en Toppentyp.

       Den där ”tian” är bara en DDT, dvs. en ”Dum Djävla Typ”.

       • Hahahahaha! ”De är ofta mycket självständiga personer som kan hitta nya sätt att använda teorier på, så att de kan effektivisera existerande processer i organisationen eller produktionen. De ser inte problem, bara möjligheter för utveckling.”

        Älskling…. mitt i prick!

        Jag tycker också att du är toppen! TOPPEN!

   • Du säger ”Människor som spelar roller, gömmer sig bakom masker, falska namn eller anonymitet, har ingen social kompetens överhuvudtaget. De är asociala existenser utan relevans. Vem bryr sig om dem?”

    Svarar ”
    Vilket ovanligt namn du har. Public Service. Jag trodde att det var ett anonymt nick. Lika anonymt som mitt är. Blir jag spärrad nu?

    • Public Service skriver alltid med samma nick, han har blivit en sammanhållen person på nätet. Du skriver med olika nick, här som Tian och andra och på Passagen säkert som någon annan. Hur ska man kunna veta vad du egentligen tycker, vem du egentligen är? Du framstår som en skugga som bara dyker upp för att kritisera och pika. Det blir ingen egentlig diskussion för att du är så svårgreppbar med dina anonyma inlägg. Varför skriver du med både Copy och Tian till exempel? För jag kan inte tänka mig att det är två personer som skriver inom en så kort tidsrymd varje gång.

     Vad är du rädd för? Varför kan du inte helt enkelt bara använda det nick som vi känner dig som? Står du inte för dina åsikter?

    • Som sagt: Vem bryr sig om sådana som dig?

     Du skriver att Amorati har noll kompetens, utan att veta ett jota. Du gör det såsom ett troll gör det. Du skriver en feg one-liner, bara avsedd att reta upp oss och skapa misstämning. Lite senare loggar du in igen för att se om din kommentar fått avsedd effekt.

     Du får skärpa dig! Kom istället med något som kan skapa en fruktbar debatt. Kom inte bara med dina spyor, dem får du själv slicka i dig, såsom en hund gör. Här betraktas du som ett troll tills du bevisat motsatsen. Eller som en spyfärdig hund.

  • Ja, det är faktiskt din rätt att tycka precis vad du vill om min sociala kompetens. Jag kan ju inte diskutera den med dig egentligen, eftersom du gömmer dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s