Vardagsprat 2 sept 2011

Idag blir det en dubbelfråga! Jag förstår att det nog blir både svårt och jättejobbigt för er, men livet är ingen dans på rosor. Det är bara att hugga i och göra sitt bästa. För er som inte kan komma på ett enda svar, blir det att göra som ni vanligen gör när ni ställs inför frågeställningar vars lösning ni inte har en susning om (alltså nästan alla) – Gissa!

Inläggen är svar på frågan: ”Vad tror ni krävs för att satsa på en potatisodling?”

1. Vem har så låga tankar om potatisodling, att h*n svarar med detta inlägg?

Ha ha! Inget. =) Hur svårt kan det va att peta ner potäterna i jord och när de växt färdigt plocka upp dem?

2. Vem har så låga tankar om potatisodlare, att h*n postar detta inlägg?

Nej jag vet inte känner mig lite osäker när det finns en riktig guru som verkar vara nåt i professorsklass med akademiska examen osv…men jag kanske inte behöver sådan utmärkelser.
han proppsar på någon slags IQ- test,,men frågan är då hur mycket krävs för att klippa och klistra,dessutom så är jag säker på att han har vietnamesisk plockare som han betaler 2.50 i timmen,någon sådan girig potatisodlare vill jag inte vara

*    *    *

Potatisätarna, är förresten ett tidigt konstverk av konstnären Vincent van Gogh (1885). Målningen skildrar proletär- och bondelivet i Nederländerna i slutet av 1800-talet.
Van Gogh är dessutom namnet på en tidig matpotatis, mycket odlingssäker, med tidig knölbildning och en av våra största favoriter. Van Gogh trivs på de flesta jordarter, och eftersom den är nästan resistent mot skorv, odlas den även på de lättaste jordarna. Provsmaka!

Rätt svar:

Grimme SE140 är en enradig potatisupptagare med 4 tons tank.

AVR Spirit 6100 är också enradig. AVR Spirit 8200 är en tvåradig upptagare,  och finns med både 8-tons tank eller för kontinuerlig avlastning under gång, som höjer kapaciteten med kanske 40%. Verklig kapacitet upp till 0,8 ha/tim.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s