Jesseja leker Sherlock Holmes

Skribenten jesseja skriver i ett inlägg på VP att han av olika skäl misstänker att jag och Amorati är en och samma person – bland annat för att vi ofta loggar in samtidigt, och för att min trovärdighet skadats pga. mina berättelser om min bortgångne vakthund Satan, en f.d. hangarhund från det forna Jugoslavien, och för att mina profilbilder råkade vara förvillande lika en skyltdocka, samt pga. lite annat ospecificerat krafs.

Han tror faktiskt att jag låtsas vara Amorati för att få ett skratt på alla Vardagspratares bekostnad. Men käre jesseja,  jag skrattar ju varje dag åt er allesammans, helt utan att anstränga mig. Det är som att sitta på cirkus och betrakta spektaklet. Den ene går på slak lina men dunsar alltid ner i manegen, den andre visar upp en dresserad hund fast det är tvärtom, och du jesseja, är clownen som får mig att ömsom skratta, ömsom gråta.

Jag och Amorati är visserligen tvillingsjälar, men ack så olika ändå.  Hon är en mycket bättre människa än jag; är kärleksfullare, mer bildad, intelligentare, har en mer förfinad humor, och är en mycket bättre skribent än jag. Hon är dessutom inte bara vacker, utan en sann, äkta och naturlig skönhet. Jag var visserligen också vacker en gång, men är det inte längre – hon kommer att vara det alltid. Att det sedan händer att vi två blir ett, är en helt annan sak. Vi förenas så ofta vi kan, men inte till en enda individ utan till ett kärlekspar – två olika människor, en enda kärlek. Hur kan du ta miste?

Tillägg 1: Och du jesseja… jag har inget emot dig heller, jag känner dig ju inte, bara ditt nick. Säkert är du en mycket mer komplex, empatisk och intressant människa än den endimentionella variant som du valt att visa fram här på nätet. Varför visar du inte dina andra sidor? Det hade du kanske tjänat på…

Tillägg 2: Du jesseja… apropå dubbelnick, skulle du vilja berätta om alla de nick på VP som man påstått är dina dubbelnick: dengyllene, collum, hjärntillskott, labores och smalasusi, och många fler. Jag vill minnas att du någon gång förklarat att dengyllene är din pappa, men de andra då? Hur är du t.ex. släkt med smalasusi? Är det en dotter?

5 thoughts on “Jesseja leker Sherlock Holmes

  1. hade jag varit er hade jag visat upp foton på er, så slipper ni alla spekulationer om det är som ni påstår…varför är ni så fega?? 😦 😦 Om det ni säger är sant!!?? Jag säger varken eller men tycker att ni borde stå för kärleken irl!! Sluta fega nu!

    • Är du nyfiken på hur vi ser ut? Säkert? Jag ska fråga Amorati om hon tycker att vi ska släppa på anonymiteten och våga visa fram oss i all vår glans. Kanske är det en så intressant fråga att den förtjänar ett eget inlägg… (ber att få återkomma i saken).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s